fbpx

Stjernekampvinner Bilal Saab tar med bandet sitt NorthKid til Rakettnatt!

–       Jeg har fulgt med på NorthKid siden starten, og høstens Stjernekamp har vist hvilket enormt potensiale det ligger i boybandet fra Finnmark, sier festivalsjef Stian Johansen.

Lørdag gikk Bilal Saab av med seieren i høstens Stjernekamp. Stjerneskuddet fra Finnmark har vunnet hele Norges hjerter med sin soulaktige stemme og kjærlighet for Nord-Norge.

 

Verdens nordligste boyband

NorthKid ble startet i 2016, og har allerede i flere år spilt på ulike festivaler i Finnmark. Popbandet fra Finnmark har samarbeidet tett med den prisbelønnede legendeprodusenten Kåre Vestrheim helt fra starten av. De har skrevet låter med Mike Hartung, som er kreditert på 14 spellemannspriser, og Jesper Borgen, som blant annet har produsert «Faded» sammen med Alan Walker.

NorthKid har flere ganger omtalt seg selv som verdens nordligste boyband, og har til nå gitt ut fire singler. Deres siste singel «Done Fighting» ble spilt i helgas Stjernekamp-finale til stor begeistring fra dommerne.

 

Frontfigur med sin egen sound

Bandet lager lekende pop, med en sound som de skriver at «du kan digge under parasollen på stranden, eventuelt i reinflyttinga på vidda». Bilal Saabs stemme, sammen med synth- og gitarriff, skaper musikk du ikke hadde trodd kunne komme fra tenåringene fra Finnmark.

I årets sesong av Stjernekamp har Bilal Saab fått imponere dommere og seere i mange ulike sjangere før resten av NorthKid også fikk være med i finalen.

–       Vi vil være en viktig scene for popmusikk fra nord, og NorthKid er helt klart et band vi har stor tro på, sier Johansen.

 

Flere nyheter om Rakettnatt før jul

Rakettnatt har allerede sluppet Mew og Sigrid til neste års festival.

–       Vi har aldri solgt så mange billetter så tidlig før, sier Johansen og lover at det kommer flere nyheter om Rakettnatt 2020 før jul.

 

 

 

  • Sjekk ut

Relaterte artister

Main Partners / Rakettnatt