fbpx

Sondre Justad lover oss en helt spesiell konsert når han avslutter Rakettnatt lørdag kveld. Vi ønsket oss en gjentakelse a en av de beste konsertene vi har opplevd gjennom Rakettnatts fem år, og da sto Sondre Justad øverst på lista.

”Dere får ha meg unnskyldt. Det er vanskelig ikke å være panegyrisk.” skrev Nordlys sin anmelder om konserten i 2017. Sondre Justad sa til iTromsø i etterkant av festivalen at ” – Det var et massivt trøkk under Rakettnatt, og jeg kjenner på en slags stolthetsfølelse når jeg tenker tilbake på konserten. Å spille i Tromsø er som å være på en hjemmefest hvor man kjenner hele gjengen. Folk både synger, danser og lytter, så det er som å spille i Lofoten eller Bodø for meg, forklarer Justad. ”

Sondre Justad sitt debutalbum Riv i hjertet lå på VG-lista i halvannet år til sammen, seks av ti spor ble radiolista og låtene fikk over 35 millioner streams. Et stadig voksende publikum trakk til konsertlokalene og sørget for at flere av turnéene hans solgte ut. Justad ble også nominert til en rekke priser for sin første utgivelse, blant annet Årets album (Spellemann) og Årets live (P3 Gull).

I fjor slapp han oppfølgeren, Ingenting i Paradis. Albumet fikk strålende mottakelse, har hatt fem singler i radiorotasjon og fikk flest nominasjoner av alle da Spellemannprisen gikk av stabelen tidligere i år. Storbyturnéen i kjølvannet av slippet satte raskt salgsrekorder i flere av byene da billettene ble sluppet, og hele turnéen ble utsolgt før den var i gang.

«Musikk kan ikke bli særlig sterkere enn dette» fastslo Avisa Nordlands anmelder etter å ha sett Justad i Bodø Spektrum, og ga han en av en rekke seksere han har mottatt på sin siste turné. Med konserter der han evner å kombinere det nære og intime med det storslåtte og energiske, har han for alvor vist at han er en liveartist helt utenom vanlige.

Når han kommer til Rakettnatt blir det med en eksklusiv jubileumskonsert, som det kun blir mulig å oppleve på årets Rakettnatt.

Sondre Justads nye låt «Fontena på Youngstorget» gikk umiddelbart inn på Spotifys topp 50-liste, ble ukas låt på NRK P3 og er naturligvis med i settet når sommerturnéen starter i slutten av mai.

Med Sondre Justad spilte strykere fra Arktisk Filharmoni:

Bernt Simen Lund – cello
Brynjar Lien Schulerud – fiolin
Heidi Schulerud Bilsbak – bratsj
Dana Johnson – fiolin

 

Relaterte artister

Main Partners / Rakettnatt