artist-image

Gabrielle

Gabrielles sound er formet med elementer fra gospel, soul og r&b. Bergensjenta fremfører hun sine norske tekster med en overbevisende og troverdig nerve. Hjertesorg, håpløse relasjoner og andre temaer som helst dukker opp sent i ensomme nattetimer formidles over hardtslående produksjoner med røtter i elektronika og rock. Det hele bunner Eksplosiv Pop, som hun selv beskriver det.

Gabrielle tok Norge med storm da hun etter mange år med hardt og målrettet arbeid, slapp sin første låt “Ring Meg” april 2011. Låten la grunnlaget for hennes kariere med en eventyrlig suksess bare få norske artister kan skilte med. Låten solgte til 9x platina og ble den mest streamede norske låt noen sinne.

Da hun fulgte opp med låten “Bordet” var det ingen tvil om at Gabrielle Leithaug var her for å bli, og resten er historie.
Fem av 10 albumspor gikk rett inn i rotasjon på landets største radiokanaler og Gabrielle ble Spellemannsnominert til både “Årets Hit” , “Årets innovatør” og “Årets Nykommer”. Gabrielle samlet noen av landets beste musikere og turnérte Norge. En opplevelse hun selv beskriver som “en slags ut av kroppen opplevelse, der alt du har drømt om åpenbarer seg foran deg”.
Etter et år utenfor rampelyset har Gabrielle brukt det siste året til å være i studio og lage nye låter. 27. Januar kom første singel, «Vekk Meg Opp», og februar fulgte hun opp med låten «Venter». Det ryktes at hun har planlagt ytterligere 3 nye singler, så vi har mye og glede oss til når hun kommer til oss i sommer!
Facebooktwittermail