fbpx

Taibola Assemble bygger massiv kunstinstallasjon på Rakettnatt! I år kommer det russiske kunstnerkollektivet Taibola Assemble en tyve meter lang, fem meter høy og fem meter bred ”Space Portal” til festivalen.

Selv skriver Taibola om «Space Portal»:

Drømmen om verdensrommet og reiser mellom planeter har preget hjernere og hjertene til folk i hundretusenvis av år. I det 21.arhundret har verdensrommet kommet nærmere, og vi har kommet nærmere å forstå hvordan universet fungerer. Live vel er det å fly til ekte stjerner kun mulig for livløse satelitter.

«Space Portal» er et sted nærmere drømmen. Gjestene på Rakettnatt vil føle seg som pionerer som kom seg til nordlyset og videre til andre verdener over natta. Nå stjernene, kjenn på framtida, interager med musikkstjernene og del en positiv opplevelse gjennom bilder og sosiale nettverk over hele verden. Alle disse mulighetene vil «Space Portal» gi til gjestene sine. Et unikt kunstverk som vil go positive opplevelser og minner som vil understreke kreativiteten i Tromsø for unge folk.

Albert Einstein trodde at fantasi er viktigere enn kunnskap, fordi bruk av fantasi kan du forutse fremtidige vitenskapelige funn. Vi tror at «Space Portal» kommer til å inspirere alle som går gjennom dem.

Taibola Assemble er fra Russland, og kommer med et team på fire for å bygge installasjonen til årets Rakettnatt, Ilia Kuzubov, Alexander Menukhov, Daniil Vlasov og Igor Frolov.

Mange kjenner Taibola fra landemerket Drakkar i Vardø. Etter dette prosjektet har de lage flere store prosjekter i Norge og internasjonal. Blant annet brennende installasjoner av reinsdyr til åpningen av Barents Spektakel i 2016.

Foto av Taibola: Igor Frolov. Kirkenes, 2019, The Chineese gates for Barents Spektakel.

Illustrasjon «Space Portal» på Rakettnatt: Erlikpluss. Skisse: Taibola Assemble

Main Partners / Rakettnatt