fbpx

Rakettnatt jobber kontinuerlig med å redusere vårt klimaavtrykk. Har du noen kule ideer til hvordan Rakettnatt kan redusere klimaavtrykket sitt enda mer? Send en mail til astronaut@rakettnatt.no

Noen av årets miljøtiltak på Rakettnatt:

– Vi dobler mengden avfall som blir sortert på arena.
– Vi jobber med å kutte plast og emballasje som ikke er nedbrytbar. Dette medfører blant annet ny emballasje i mange matutsalg og at vi ikke selger regnponchoer på festivalområdet.
– Vi tester nytt materiale som gjerdeduk på enkelte områder! De nye dukene har lekkert stjerne-trykk og skal vare over flere år, heller enn å bare brukes på ett arrangement.
– Vi jobber med å redusere matsvinn i samarbeid med Tromsø Matsentral.

 

Mer informasjon om miljø på Rakettnatt:

Avfall

Rakettnatt samarbeider med Remiks om håndtering av alt vårt avfall. Vi sorterer både plast, treverk, rest, knus, organisk og papp på våre produksjonsområder, mens publikum kan sortere i fire fraksjoner under festivalen.

Plastglass Alle drikkebegere i plast fra festivalområdet

Matavfall Matrester og emballasje som er merket med komposterbar, biodegradable eller nedbrytbart.

Bærehank Her kaster du bærehanken du fikk med på kjøpet når du kjøpte flere øl av gangen!

Restavfall alt som ikke går i de ovenfor, eller ting du er usikker på.

Øl- og vinglass brytes ned til kompost på remiks sitt anlegg i Skibotn, sammen med alt av matrester og komposterbare tallerkener, kniver, gafler og servietter. Bærehanken er i papp, så denne blir resirkulert. Sist men ikke minst så reiser restavfallet vårt til Kvitebjørn sine fjernvarmeanlegg, og bidrar dermed til å forsyne UNN og flere andre bygg i kommunen med varme.

Hjelp oss å sortere riktig, og spør gjerne de frivillige som står ved sorteringsstasjonene om dere er usikre.

Energi

Forurensende dieselaggregat er en klassiker for festivaler – Rakettnatt får all vår strøm fra fastnettet, og har gjort det i alle år – hurra! Vi jobber med en kartlegging av strømforbruket vårt og hvor energien kommer fra, for å lære mer om dette.

Innkjøp og material

Rakettnatt er bare to dager i året, så vi leier utstyr fra lokale leverandører slik at det vi bruker også er i bruk av andre gjennom året og blir godt vedlikeholdt. Vi har et eget lager med verktøy og ting som vi bruker år etter år, og utvikler stadig våre innkjøpsrutiner for å sikre mest mulig miljømerkede varer og minst mulig engangsemballasje.

Mat

Rakettnatt jobber stadig med å utvikle mattilbudet vårt i arena. Vi har spennende samarbeid med flere aktører på området, og fra 2019 har flere tatt steget over til nedbrytbar emballasje. Er du usikker på om emballasjen fra et utsalgssted kan komposteres? Spør i kassa eller på miljøstasjonen:)

Verden kaster opptil 30 prosent av maten som produseres, i stede for å spise den. Derfor er reduksjon av matsvinn så viktig for miljøet! I 2018 innledet Rakettnatt et samarbeid med Matsentralen i Tromsø, hvor vi bidrar til å minske matsvinn gjennom å ta inn varer som ellers ville blitt kasta – selv om de er helt i orden. Disse selges ikke, men gis til stab og frivillige for raskt energipåfyll gjennom lange dager. Matrester fra vår egen cateringdrift gis videre til ideelle aktører i byen som Kafe X, Kafe 103 og Tromsø Matsentral for redistribuering.

 

Transport

Tromsø er en liten by og det er kort vei til sentrum både for publikum og artister som kommer til flyplassen. Vår bilpark er sammensatt av diesel- og hybridbiler, og vi bruker de faktisk så lite at vi ikke trenger fylle tanken en eneste gang i løpet av en uke med festivalplanleggnig og gjennomføring.

Vi vet at å fly inn artister er en stor utslippskilde, men per nå finnes det ingen gode alternativer. Vi følger med på utviklinga på området og tilrettelegger så godt vi kan.

 

Main Partners / Rakettnatt