Oversiktsbilde over Tromsø

Tromsø

I slutten av august, når nordlyset har begynt å danse på himmelen over Tromsø, dundrer vi i gang med en av de mest engasjerende festivalene nord for Polarsirkelen: RakettNatt Music and Arts Festival.

Tromsø har en energisk kunst- og musikkscene,  deilig lokal mat og drikke og et omkringliggende landskap som ikke bare er spektakulært, men også så vakkert at det kan beskrives som «seksuelt provoserende».

«Heia!». Det er sånn vi hilser deg i Tromsø. Å ytre ordet er som toppe en full bensintank med nitroglyserin. Denne enkle hilsenen er så varm og konsis at den lyser opp dagen din, uansett hvor mørkt det måtte være. Gitt Tromsøs ekstreme nordlige beliggenhet – 69 ° 40 ’58 «N 18 ° 56 ’34» E – er det å kunne lyse opp dagen til noen et ganske hendig knep halve året, så tipp hatten på snei og hils på innbyggerne i denne fine byen, såkalt «Nordens Paris», med respekten og vennligheten de fortjener. «Heia!»

Til tross for at Tromsø er en bitteliten øy i Ishavet, er den ikke lenger isolert takket være budsjettreiser, luksuscruise og menneskehetens vilje, nei, ønske om å våge seg utenfor komfortsonen. Tromsø er i disse dager etablert på kartet, med en rik historie i byens kjølvann. Det er en øy  formet av sin innovative forskningsindustri, sitt universitet og sitt legendariske rykte som en party-by, så vel som værfenomener som midnattssol og nordlys.

VITAL FAMILIEVENNLIG DIALEKTOVERSETTING

Kor det går?  «Hva skjer?»

Ka du trur? «Hva mener du?» 

Nu overtalte du mæ. «Du har overbevist meg.»

Gi mæ en kebab. Supersvak! «Jeg vil gjerne kjøpe en mild kebab!»

Vi e fri «Vi er utsolgt»

Æ e i A æ å. «Jeg går også i A-klassen»