INFO

ARMBÅNDSBYTTE

Billetten din må byttes til festivalarmbånd for å komme inn på festivalområdet. Vi anbefaler å gjøre dette på forhånd for å unngå kø! Se hvor du kan bytte til armbånd her. Alle armbånd må hentes ut personlig. TA MED LEGITIMASJON.

MAT OG DRIKKE

Det er et variert mattilbud på området. Man får kjøpt drikke med og uten alkohol, og vi har egne vannstasjoner. Det kreves gyldig legitimasjon ved kjøp av alkohol. Torsdag er det ikke alkoholservering på festivalområdet.

TRANSPORT

Festivalområdet ligger midt i hjertet av Tromsø sentrum, og all kollektivtransport er tilgjengelig herfra. Informasjon om buss- og båtruter finner du på fylkestrafikk.no.

ALKOHOLSERVERING

All servering av alkoholholdig drikke er regulert av Alkoholloven. Egne vakter vil påse på at dette overholdes. Torsdag er det ikke alkoholservering på festivalområdet.

BETALING

På festivalområdet selges det mat og drikke fra flere steder. Du kan betale med bankkort på alle disse utsalgsstedene. Billetter kjøpes på Tikkio.com.

ALDERSGRENSE

18 års aldersgrense fredag og lørdag. 15 års aldersgrense (fylle 15 inneværende år) torsdag. På grunn av legitimasjonssjekk MÅ du hente ditt armbånd personlig, og dette settes på ved uthenting. TA MED LEGITIMASJON.

STUDENTBILLETT

For å kunne benytte studentbillett
må du ha et skolebevis, studentbevis, lærlingebevis eller bevis på at du avtjener førstegangstjenesten, som
er aktivt når festivalen arrangeres.

HELSEPERSONELL

Jobber du i helsevesenet eller av andre grunner ikke kan ha på deg armbåndet på jobb? Da kommer du innom i billettboden, og registrer deg med legitimasjon før du forlater festivalen første dag. Da har du mulighet til å klippe båndet når du skal på jobb, og komme innom med det avklipte for å få et nytt neste dag. IKKE klipp av deg båndet før du har gjort dette.

SIKKERHET

Det er ikke tillatt å ha med seg glass, flasker, paraplyer, våpen, dyr, profesjonelt fotoutstyr, selfiestang eller andre gjenstander som kan skade deg selv eller andre på området. Vaktene i innslippet kan nekte deg å ta med gjenstander som de vurderer at kan utgjøre en risiko for deg eller andre.

UNIVERSELL UTFORMING OG LEDSAGERBEVIS


Ledsagerbevis er akseptert, mot at kortinnehaver kjøper billett. Innehaver av ledsagerbevis og person som skal være ledsager på festivalen må møte opp sammen for armbåndsbytte.

Festivalområdet på Prostneset er flatt og for det meste asfaltert og lett tilgjengelig for rullestol.

Vi har egne HC-toaletter og HC-rampe på området.

Har du spørsmål eller behov for ekstra tilrettelegging, send oss en epost på astronaut@rakettnatt.no.

MILJØ

Rakettnatt jobber kontinuerlig med å redusere vårt klimaavtrykk. Har du noen kule ideer til hvordan Rakettnatt kan redusere klimaavtrykket sitt enda mer? Send en mail til astronaut@rakettnatt.no.

Noen av årets miljøtiltak på Rakettnatt

– Vi dobler mengden avfall som blir sortert på arena og vi jobber med å kutte plast og emballasje som ikke er nedbrytbar. Dette medfører blant annet ny emballasje i mange matutsalg, og at vi ikke selger regnponchoer på festivalområdet. – Sammen med Tromsø Matsentral jobber vi også med å redusere matsvinn på festivalen.

Når du kjøper din første enhet drikke på festivalen betaler du en miljøavgift på 20 kr. Neste gang du går i baren leverer du inn glasset ditt, og får et nytt når du bestiller drikke. På den måten sørger vi for at glassene gjenvinnes riktig, resirkuleres igjen og igjen, og blir til glass til neste års festival!

 

Avfall

Rakettnatt samarbeider med Remiks om håndtering av alt vårt avfall. Vi sorterer både plast, treverk, rest, knus, organisk og papp på våre produksjonsområder, mens publikum kan sortere i fire fraksjoner under festivalen.

Plastglass Alle drikkebeger i plast fra festivalområdet.

Matavfall Matrester og emballasje som er merket med komposterbar, biodegradable eller nedbrytbart.

Bærehank Her kaster du bærehanken du fikk med på kjøpet når du kjøpte flere øl av gangen!

Restavfall Alt som ikke går i de ovenfor, eller ting du er usikker på.

Øl- og vinglass brytes ned til kompost på remiks sitt anlegg i Skibotn, sammen med alt av matrester og komposterbare tallerkener, kniver, gafler og servietter. Bærehanken er i papp, så denne blir resirkulert. Sist men ikke minst så reiser restavfallet vårt til Kvitebjørn sine fjernvarmeanlegg, og bidrar dermed til å forsyne UNN og flere andre bygg i kommunen med varme.

Hjelp oss å sortere riktig, og spør gjerne de frivillige som står ved sorteringsstasjonene om dere er usikre.

Energi

Forurensende dieselaggregat er en klassiker for festivaler – Rakettnatt får all vår strøm fra fastnettet, og har gjort det i alle år – hurra! Vi jobber med en kartlegging av strømforbruket vårt og hvor energien kommer fra, for å lære mer om dette.

 

Mat

Rakettnatt jobber stadig med å utvikle mattilbudet vårt på festivalen. Vi har spennende samarbeid med flere aktører på området, og siden 2019 har flere tatt steget over til nedbrytbar emballasje. Er du usikker på om emballasjen fra et utsalgssted kan komposteres? Spør i kassa eller på miljøstasjonen.

Verden kaster opptil 30 prosent av maten som produseres, i stedet for å spise den. Derfor er reduksjon av matsvinn så viktig for miljøet! I 2018 innledet Rakettnatt et samarbeid med Matsentralen i Tromsø, hvor vi bidrar til å minske matsvinn gjennom å ta inn varer som ellers ville blitt kasta – selv om de er helt i orden. Disse selges ikke, men gis til stab og frivillige for raskt energipåfyll gjennom lange dager. Matrester fra vår egen cateringdrift gis videre til ideelle aktører i byen som Kafe X, Kafe 103 og Tromsø Matsentral for redistribuering.

Innkjøp og material

Rakettnatt er bare tre dager i året, så vi leier utstyr fra lokale leverandører slik at det vi benytter også er i bruk av andre gjennom året og blir godt vedlikeholdt. Vi har et eget lager med verktøy og utstyr som vi bruker år etter år, og utvikler stadig våre innkjøpsrutiner for å sikre mest mulig miljømerkede varer og minst mulig engangsemballasje.

 

Transport

Tromsø er en liten by og det er kort vei til sentrum både for publikum og artister som kommer til flyplassen. Vår bilpark er sammensatt av diesel- og hybridbiler, og vi bruker de faktisk så lite at vi ikke trenger fylle tanken en eneste gang i løpet av en uke med festivalplanleggnig og gjennomføring.

Vi vet at å fly inn artister er en stor utslippskilde, men per nå finnes det ingen gode alternativer. Vi følger med på utviklinga på området og tilrettelegger så godt vi kan.